6 Rekomendasi K-Movie dan C-Movie yang Bisa Temani Liburanmu

6 Rekomendasi K-Movie dan C-Movie yang Bisa Temani Liburanmu. Apa percutian tanpa kuki hangat, sedikit keajaiban, dan filem yang bagus? Berikut adalah 6 rekomendasi K-Movie dan C-Movie yang bisa temani liburanmu:
6 Rekomendasi K-Movie dan C-Movie yang Bisa Temani Liburanmu
6 Rekomendasi K-Movie dan C-Movie yang Bisa Temani Liburanmu

  1. Are You In Love
  2. Mr. Zoo: The Missing VIP
  3. The Beauty Inside
  4. Fantasy Magician
  5. The Love of Immortal
  6. Green Snake

1. Are You In Love

GDiberikan kepadanya oleh seorang wanita misterius, sebuah buku berjudul “Are You In Love” memberikan jawapan kepada So Jung (Kim So Eun) untuk membumbui kehidupan cintanya. Apa yang selama ini sedih dan tidak berwarna kini bersemangat dengan setiap lelaki di kakinya! Yang sangat menggembirakannya, bahkan Seung Jae (Sung Hoon) yang berhati dingin, yang selalu dia gemari, memandangnya dengan cara yang berbeda. Adakah buku ajaib ini akan memberinya cinta yang selalu dia impikan? Atau adakah ia akan terbukti hanya sebuah lelucon nakal?

“Are You In Love” adalah filem romantis yang mudah ditonton, terutamanya jika anda mencari sesuatu yang tidak realistik dan memuaskan. Pertama sekali, kita dapat melihat perkara-perkara yang akhirnya menjadi lebih baik untuk heroin kita yang tidak berdaya. Terlebih lagi, kita melihat Sung Hoon yang tak tertahankan jatuh ke atas dirinya, menjadi lelaki paling romantis dan paling manis yang pernah ada. Itu mesti cukup meyakinkan, bukan?

2. Mr. Zoo: The Missing VIP

Tae Joo (Lee Sung Min), ejen NIS (Perkhidmatan Perisikan Nasional) yang terkenal yang ingin promosi seterusnya, menjadi sukarelawan untuk melindungi tetamu diplomatik dengan agenda yang sangat istimewa: VIP, atau Panda Sangat Penting. Ini adalah misi mudah yang semestinya berjalan lancar, tetapi perkara-perkara berjalan ke samping apabila sebuah organisasi pengganas antarabangsa menculik tetamu yang kita sayangi. Semasa keributan ini, Tae Joo tidak sadarkan diri — hanya untuk mengetahui bahawa dia kini dapat berkomunikasi dengan haiwan!

READ  8 Rekomendasi K-Drama Bertema Medis

Sekiranya anda seorang pencinta haiwan (dan berharap anda dapat bercakap dengan anjing anda), filem ini sesuai untuk anda. Menonton haiwan membimbing Tae Joo untuk menyelamatkan VIP bukan sahaja sangat lucu dan menegangkan, tetapi juga menghangatkan hati. Dan tentu saja, menggemaskan! Pengalaman ajaib, mesra keluarga, dan lucu ini pasti akan menenangkan malam percutian anda.

3. The Beauty Inside

Bagi sesetengah orang, nampaknya Yi Soo (Han Hyo Joo) sedang berkencan dengan orang yang berbeza setiap hari. Tetapi pada hakikatnya, semua lelaki dan wanita yang dicintainya hanyalah seorang lelaki, Woo Jin (diperankan oleh Park Seo Joon, Park Shin Hye, Lee Dong Wook, Seo Kang Joon … daftarnya berterusan). Setiap pagi, Woo Jin bangun untuk menemukan dirinya dalam tubuh yang sama sekali baru, yang terdiri dari seorang pemuda yang gagah hingga seorang pelajar tadika. Setiap pagi, Yi Soo berbaring di tempat tidurnya, menunggu kekasihnya yang belum dikenali untuk mencarinya.

“The Beauty Inside” pasti membuat anda menangis, ketawa, dan yang paling penting, memikirkan makna cinta yang sebenarnya. Yi Soo tidak menyukai penampilan Woo Jin yang menarik, tetapi kecantikan yang dipegangnya. Iman itulah yang menjadikan mereka sangat kuat, walaupun tidak satu pun dari mereka tahu apa yang akan dibawa esok. Pelakon hebat yang disatukan dengan bintang filem Korea yang paling terang menghidupkan kisah cinta indah dan ajaib ini.

4. Fantasy Magician

Ketika “polis” setempat Zhou Tong (He Peng) dijebak oleh pesaing dengan kejahatan atas kejahatan yang tidak dilakukannya, dia meminta pertolongan dari sekumpulan penjaga super yang kuat untuk membersihkan namanya. Dalam peristiwa yang tidak dijangka dalam perjalanan ini, Zhou Tong sendiri dikurniakan kekuatan luar biasa dan cukup bernasib baik untuk bertemu dengan sekutu baru. Dengan rakan-rakan baru datang musuh baru, dan tidak lama kemudian Zhou Tong dan rakan-rakannya mendapati diri mereka menghadapi setan-setan yang haus darah yang turun di kota, mengancam azab yang kekal.

READ  8 Drakor Wajib ditonton yang Akan Membawa Kita Nostalgia

Apa kombinasi yang lebih baik daripada sihir dan tindakan? Sekiranya anda seorang penyedut untuk tema super-manusia-kumpulan-kawan-berjuang-untuk-keadilan-melawan-kejahatan seperti saya, “Fantasy Magician” telah membuat anda dilindungi. Perhatikan apa yang hanya boleh terjadi dalam mimpi (jika anda bermimpi tentang ular raksasa, hitung diri anda) menjadi hidup di depan mata anda dalam kisah persahabatan dan keadilan ini.

5. The Love of Immortal

Kehidupan abadi, Snow Siren, penjara cakerawala! Filem fantasi penuh sihir ini pasti akan menunjukkan kepada anda semua yang anda mahukan dan lebih banyak lagi. Tian Yi (Eric Suen) adalah seorang pemula di alam syurga yang mempersiapkan ujiannya untuk memperoleh keabadian, yang dia gagal dengan teruk. Selepas kegagalannya yang ke-100, pemeriksa menumpahkan sedikit tip dan memberitahunya bahawa masalah yang tidak dapat diselesaikan menghalangnya daripada terus maju. Dengan niat yang baik untuk menyelesaikan apa pun yang “tidak dapat diselesaikan,” Tian Yi menyelinap ke dalam ruang larangan dan secara tidak sengaja melepaskan Siren Salju (Lorene Ren) dari penjara cakerawala! Tetapi adakah itu benar-benar suatu kemalangan? Pasangan ini nampaknya mempunyai banyak kaitan dalam kehidupan mereka yang lalu.

Sekiranya anda menyukai filem fantasi yang menjerit sihir, sihir, sihir, anda akan menyukai “The Love of Immortal.” Bukan hanya mempunyai plot yang terstruktur dan menarik, tetapi juga mempunyai visual yang menarik dari dunia yang berbeza. Filem komedi Cina yang ringan ini membuatkan peminat berasa rindu untuk sekuelnya; mari tunggu dan lihat sama ada kita dapat!.

6. Green Snake

Penjaga Sungai Luochuan, Xun Ya (Ma Jia Ming), baru mendapati dirinya sebagai penjaga Ular Hijau (Nan Shen) ketika dia jatuh ke dalam sungai cedera akibat kilat. Bertekad untuk membuat Ular Hijau bahagia, Xun Ya membangun sebuah penginapan di tebing Sungai Luochuan dan menghidupkan kertas jimat dalam bentuk seorang pemuda, Zhe Sheng (Dong Li Wu You). Bersama-sama, Ular Hijau dan Zhe Sheng menjaga penginapan selama 300 tahun dengan damai. Tetapi kerana semua perkara baik harus berakhir, kedamaian itu hancur ketika iblis yang huru-hara dan marah membawa murka untuk menghancurkan dunia mereka.

READ  Rekomendasi Drama Korea Terbaik di Netflix 2021

Kisah cinta dan pengorbanan ini adalah untuk mereka yang mempercayai nasib dan cinta sejati. Ini adalah pemedih mata yang sebenarnya, tetapi apa yang lebih baik daripada filem romantis yang baik dan memilukan untuk menenangkan hati anda? Sinematografi yang indah, belum lagi kemahiran lakonan yang mengagumkan, menjadikan legenda mitos ini lebih meyakinkan dan realistik daripada sebelumnya. Anda tidak akan kecewa!.

You May Also Like

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *